Att ställa ut sin katt

Om katten har en stamtavla, är vaccinerad enligt de regler som finns och är id-märkt så kan man ställa ut den. Helst ska man också vara med i en kattklubb, så det är vi också. Jag och mamma har låtit båda katterna vara med på några utställningar, det är jättekul. Sibirisk katt delas in i nio olika färggrupper. Palace tillhör färggrupp 5, melerad med rött i pälsen och Main är svart med vita tecken, alltså grupp 2.

Det är ganska mycket runt omkring en utställning. Dels är det ganska mycket pappersarbete innan med betalning, anmälan och allt innan. Sedan så ska man se till att katterna håller sig friska, har fin päls och mår bra i det stora hela. En del tycker det är lite fånigt med en skönhetsutställning för katter, men vi skulle aldrig göra det om inte katterna accepterade det. Mamma och jag tycker det är jättekul att träffa andra kattmänniskor och göra något tillsammans, utan småsyskonen.

På själva utställningen måste man se till att ha stamtavlan med såklart och massor av andra intyg. De flesta har sina katter i burar, men vi har faktiskt så lugna katter att det räcker med att ha dem på varsin filt. De brukar få lite extra godsaker den dagen de ska tävla så de står ut med badningen dagen innan och all borstning och sprayning på utställningsdagen. O massor av leksaker och gos såklart. Än så länge har vi inte fått så bra placeringar, men det kommer.

Så här kan det se ut på en kattutställning:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *