Välkommen till bloggen!

Så mysigt att ha dig här, hoppas du kommer att stanna läääänge! Jag ska försöka att skriva på bloggen så ofta jag kan, så att ni kan hänga med i mitt liv i Tidaholm med mina två katter. Det är just katterna som är anledningen till att jag startat denna blogg. Jag vill att fler ska inse hur perfekt och härligt det är med katter, så att fler kan ta hand om övergivna katter och egentligen se till att ingen överger dem överhuvudtaget. En katt är visserligen ett djur som tycker om att vara ute och leva sitt eget liv, men har man vant en katt att vara innekatt så kan jaktinstikten försvinna mer och mer. Om man släpper ut en innekatt kan den alltså svälta ihjäl. Tyvärr händer det väldigt ofta…

Här bor jag, fina Tidaholm!

Här bor jag, fina Tidaholm!

Mina katter tillhör en ovanlig ras som kallas Sibirisk katt, en ras som kattallergiker brukar tåla. Den har inte funnits i Sverige så länge. År 2000 kom de tio första avelkatterna hit från Ryssland och det är dessa katterna som är förfäder till alla Sibiriska katter som finns i Sverige idag. Det var tre syskon som hette Chalcedon, Chrysanthema och Taiga Valenvic från Sankt Petersburg. Chalcedon och Chrysantema är helsyskon och Tajga är halvsyskon med de övriga två. Ett annat gäng syskon hette Brus, Betsi och Berta. Coolt va? De fyra sista är lite krångligare, så de kommer jag inte ihåg namnet på.
Som ni märker är jag helt kattgalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *